Warming up & Cooling down

Zorg dat u op tijd aanwezig bent voor de les! Een goede warming up is essentieel om blessures te voorkomen, ze zijn namelijk gericht op het opwarmen van de spieren die in de les aan bod komen. Het fietsen van huis naar de sportschool of het oprennen van de trap behoren niet tot een gedegen warming up. Daarnaast stoort u de instructor en medesporters niet als u op tijd aanwezig bent.

Net zoals een warming up is ook de, op de les afgestemde, cooling down van belang na een intensieve training. Geef uzelf en uw lichaam de tijd om even tot rust/ontspanning te komen! Mocht u een keer vroeger weg moeten geef dit dan vooraf aan bij de instructor!

Sportschoenen

Tevens om blessures te voorkomen is het belangrijk goede sportschoenen met de juiste zool te dragen. Voor vragen en advies kunt u terecht bij verschillende sportzaken in de omgeving en uiteraard ook bij één van onze instructors!

Handig om te weten

Vaak wordt ons de vraag gesteld; welke kleding kan ik het beste dragen en wat heb ik nodig tijdens het volgen van een groepsles?

Naast het dragen van goed schoeisel is het zeker belangrijk makkelijk zittende, ademende en/of vocht opnemende kleding te dragen. Verder is het, wegens hygiëne, verplicht een handdoek te gebruiken tijdens iedere training en aan te raden een flesje water of sportdrank (welke afgesloten kan worden) mee te nemen. Zowel handdoeken als (sport-)drank zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de AFC balie.